Wednesday, October 21, 2009
puding triffle
resepi dari sarah sil
bahan-bahan
1 gulung kek swiss roll
1/2-1 tin fruit cocktail (ambil buah shj)
1 tin susu cair
4 -6 sudu besar gula
4 biji telur (dipukul)
4 sudu besar tepung jagung
2 sudu besar tepung kastard (dibancuh dengan 1 cawan air panas / suam)
1 kotak jelly (masak seperti instruction pada kotak)
cara-cara
masukkan susu cair, telur, gula, tepung jagung dan tepung kastard di dalam periuk.
masak sehingga adunan pekat.
sementara itu potong kek dan aturkan ke dalam bekas.
taburkan fruit cocktail di atas potongan kek tersebut.
setelah masak bahan2 yang dimasak tadi, masukkan ke dalam bekas yang berisi fruit cocktail dan kek gulung.
taburkan lagi fruit cocktail di atasnya.
masukkan jelly yang telah dimasakkan.
sejukkan.
puding triffle
resepi dari sarah sil
bahan-bahan
1 gulung kek swiss roll
1/2-1 tin fruit cocktail (ambil buah shj)
1 tin susu cair
4 -6 sudu besar gula
4 biji telur (dipukul)
4 sudu besar tepung jagung
2 sudu besar tepung kastard (dibancuh dengan 1 cawan air panas / suam)
1 kotak jelly (masak seperti instruction pada kotak)
cara-cara
masukkan susu cair, telur, gula, tepung jagung dan tepung kastard di dalam periuk.
masak sehingga adunan pekat.
sementara itu potong kek dan aturkan ke dalam bekas.
taburkan fruit cocktail di atas potongan kek tersebut.
setelah masak bahan2 yang dimasak tadi, masukkan ke dalam bekas yang berisi fruit cocktail dan kek gulung.
taburkan lagi fruit cocktail di atasnya.
masukkan jelly yang telah dimasakkan.
sejukkan.