Monday, March 29, 2010

merah hijau berlapis

resepi dari klong bahan-bahan 4 cawan santan/susu segar 1 1/2 cawan tepung gandum 2 sb tepung beras 2 sb tepung jagung/kastard 3/4 cawan gula 1 sb tepung hoen kwee (optional) 1 sk garam cara-cara satukan semua bahan dan blendkan bahagikan 2 adunan. letak pewarna yang diinginkan panaskan kukusan panaskan loyang sekejap sebelum dimasukkan lapisan pertama kukus 5 minit setiap lapisan lapisan terakhir 10minit sejukkan sebelum dipotong

konon2 tips : saya sapukan loyang dengan sedikit minyak. pendapat saya untuk senang dikeluarkan dari loyang. saya bungkus penutup kukusan dengan kain supaya wap air tidak jatuh di atas adunan.

merah hijau berlapis

resepi dari klong bahan-bahan 4 cawan santan/susu segar 1 1/2 cawan tepung gandum 2 sb tepung beras 2 sb tepung jagung/kastard 3/4 cawan gula 1 sb tepung hoen kwee (optional) 1 sk garam cara-cara satukan semua bahan dan blendkan bahagikan 2 adunan. letak pewarna yang diinginkan panaskan kukusan panaskan loyang sekejap sebelum dimasukkan lapisan pertama kukus 5 minit setiap lapisan lapisan terakhir 10minit sejukkan sebelum dipotong

konon2 tips : saya sapukan loyang dengan sedikit minyak. pendapat saya untuk senang dikeluarkan dari loyang. saya bungkus penutup kukusan dengan kain supaya wap air tidak jatuh di atas adunan.